top of page

Populære skoler


Dyktig gjeng: Ochoa sammen med rektorene fra de fire skolene, febr. 16

Jader Ochoa, leder for El Pacto sine skoler i Barranquilla, er fornøyd over at skolene holder god kvalitet. En av dem er også på listen over de 30 beste ikke-statlige skolene i kommunen på 600.000 innbyggere!

- Nivået på de nasjonale prøvene hos elevene er bra og det er flott, det er viktig å være profesjonelle og ha god kvalitet på undervisningen, mener Ochoa, som nå har vært leder for El Pacto-skolene i åtte år. Han forklarer at nå har alle lærerne ved skolene utdanning, noe som har bidratt til forbedret kvalitet et på undervisningen.

Ventelister

Nærmere 700 elever har fått plass ved de fire skolene. To av dem er helt fulle – med venteliste. De andre to skolene har fremdeles ledige plasser.

- Skolene våre er anerkjent som bra skoler. Relasjonene mellom lærere og elever er gode, og miljøet er godt med lite mobbing og ingen vold, noe som blant annet er et resultat av at vi har små klasser på maks 23 elever, forteller Ochoa.

På de offentlige skolene er situasjonen ofte annerledes med store klasser, noe som fører til mer vold - ofte mot de minste barna. Undervisningskvaliteten er gjerne heller ikke alltid av den beste, så Ochoa er takknemlig for at El Pacto-skolene kan stå som et godt alternativ til de offentlige skolene for dem som ønsker det (Fortsetter under bildet)

- En utfordring for oss er riktignok at det å skulle tilby utdanning av god kvalitet til elevene koster, fordi man trenger god administrasjon, kontorer og utdanning til lærerne, sier han.

Bibelundervisning

Noe av det lederen - som også har vært lærer ved en av skolene i fire år - setter pris på med jobben sin er å vite at han får tjene Gud gjennom arbeidet. På skolen evangeliserer de for barna, blant annet gjennom undervisning i Bibelen.

- Vi prøver å være profesjonelle, men den åndelige siden er også viktig, forklarer han.

Skolene har opplegg for foreldrene gjennom fire samlinger i året. Da snakker de blant annet om et tema, og forteller om skolen. De har også et sosialt prosjekt med håndarbeid for mødre i den fattige bydelen Paraíso.

Ønsker du å be for eller støtte barneskolene i Barranquilla økonomisk?

Les mer her: http://misjonsforbundet.no/Barranquilla


bottom of page