top of page

På vannet med Jesus


Det må ha krevd mye tro av Peter da han trosset bølgene, ja selve sjøen, og begav seg på vei mot Jesus! Jeg ser for meg at han var full av begeistring, mens resten av gjengen må ha stirret lamslåtte på ham fra båten - forståelig nok.

Herre, om det virkelig er deg, da kan du vel si at jeg får komme til deg på vannet? Javisst, sa Jesus - Kom! Peter klatret over båtripen og begynte å gå på vannet mot Jesus.

Vi er på barnemøte på Esperanza og den spesielle begivenheten fra Bibelen blir innlevelsesrikt fortalt av ei dame som jobber på Esperanza SFO`en. Et par barn får komme opp og bli med å dramatisere historien. De vet godt hva som skjedde da Peter ble redd og begynte å tvile: vannet gav etter under bena hans, og han begynte å synke!

Redd meg, Herre! ropte Peter.

Heldigvis var Jesus sin sterke hånd der, straks klar til å hjelpe. Det er det godt for barna, og alle oss andre, og ha med oss videre.

Hvorfor tvilte du? sa Jesus. Så steg de opp i båten, og i samme øyeblikk la vinden seg.

De andre i båten kunne ikke annet enn å bekjenne at dette virkelig måtte være Guds Sønn. Og med Ham på laget - hvem trenger vel egentlig noen gang å frykte?

Ha en fortsatt god helg!

Les hele historien i Matteus 14: 22-33


bottom of page