top of page

Det lille lys jeg har, det skal få skinne klart! Besøk fra Haugesund


Colombianske barn kan virkelig danse! Det er nesten umulig å ikke bli glad av å se barna fra skolen i Potosi, og fra Barnekirken og skolefritidsordningen Esperanza, opptre. De norske ungdommene bidro også - med sang på spansk!

Den siste tiden har vi hatt gleden av å ha besøk av de tidligere Colombia-misjonærene Magni og Gordon Valen, samt en gruppe på rundt 30 flotte ungdom, barn og voksne fra Misjonskirken Haugesund.

Sammen har vi besøkt skolen i Potosi og Barnekirken, og vært på besøk hjemme hos folk som bor i nærheten av sistnevnte. Det har vært mange flotte møter med mennesker, men også nok en påminnelse om nøden som mennesker lever i bare en times tid kjøring fra vår leilighet i Modelia/Bogotá.

På fredag dro vi til Jacobs Hus, et rehabiliteringssenter for barn som ligger ett par timer utenfor Bogotá, i La Vega. Vi var der oppe for et par uker siden, og det var herlig å se de skjønne barna igjen. Det ble en fin dag både for barna og for alle oss norske, med leking, løping, klemming, hårfletting, fotball, manikyr, og enda mer klemming. Det var også ekstra gøy for barna på gården at barna i menigheten i Haugesund hadde tenkt på dem og laget en liten gave - en spå - til hver av dem!

For haugesunds-gjengen har turen nå gått videre til Medellin, hvor de blant annet har besøkt barnehjemmet Fredens Hus. Om noen dager drar de til Santa Marta for bading, avslapning og litt "nødvendig" soling før de skal hjem til sommeren i Norge (vi har nemlig skjønt at finværet der har vært litt fraværende - la oss håpe det snur).

Vi håper at disse ukene i Colombia har vært gode og berikende for alle som har vært med - og at de vil bidra til et fortsatt engasjement for de trengende og unådde! Vi vet at mange barn og voksne her har satt stor pris på å få bli kjent med dere. Tusen takk for gode øyeblikk sammen med dere, og opplevelser vi har fått dele. Gud velsigne dere alle!


bottom of page