top of page

Håp til de glemte

Colombia er desverre det landet i verden som har flest internflyktninger. 5,3 millioner colombianere er på flukt i sitt eget land, og mange av dem lever under svært vanskelige forhold, i utkanten av de store byene.

Et av disse områdene er bydelen Granizal, i kommunen Bello. Her bor det hele 20 000 mennesker - Colombias nest største bosetningsområde for internflyktninger - men de blir fullstendig ignorert av kommunens politikere og byråkrater.

Heldigvis finnes det mennesker som bryr seg! Vi tok turen for å treffe dem. Oppover fjellsiden bar det med taubanen, som er et kollektivt transportmiddel her. Deretter gikk turen videre oppover i buss på humpete veier. Så, etter en liten spasertur, kom vi frem til et nybygd forsamlingshus, bygget med støtte fra Norad og Misjonsforbundet. Her ble vi møtt av mange smilende ansikter - samt gitarspilling fra en gruppe med barn som hadde musikkundervisning!

Vi fikk treffe prosjektleder Maria Cristina Monsalve, og flere av de andre som jobber her oppe. Dette er folk som ønsker å bringe håp til menneskene i Granizal, og det var flott å få et lite innblikk i arbedet som drives her. Målet er å hjelpe familier i et avgrenset geografisk område til å bedre sine leveforhold, ved å hjelpe dem til å gjøre krav på sine rettigheter - som for eksempel tilgang på helsetilbud og utdannelse. Det nye bydelshuset var en viktig bit her - og nå er det altså på plass!

Les mer om prosjektet HER


bottom of page